Q-TERRA Q10

Tatueringsborttagning, Hollywoodpeel, pigmentfläckar mm


GÅR ALLA FÄRGER ATT TA BORT?

Till skillnad från många andra lasermaskiner för tatueringsborttagning klarar Q-terra Q10 av att lasra bort hela färgspektret i en tatuering, dessutom helt utan ärrbildning. Detta är en skonsam laser som har fler våglängder hela fyra stycken (1064 nm, 650 nm, 585 nm och 532 nm). Pulsbredden ligger på 5 – 6 ns (nanosekunder).
​​​​​​​

VAD GÄLLER FÖR KOSMETISKA TATUERINGAR?

Q-switched Nd: YAG-laser – fungerar för kosmetiska tatueringar
Det är skillnad på att lasra bort vanliga tatueringar och kosmetiska tatueringar. Här krävs både försiktighet och effektiva maskiner som arbetar på ett skonsamt sätt. Q-terra Q10 är en av världens enda maskiner som kan ta bort kosmetiska tatueringar, något som vi sett ett stort behov av. 
​​​​​​​

VÅR LASERMASKIN 

Q-terra Q10 är CE certifierad för medicinskt bruk, certifikat 2195-MED-1133401.
Q-terra Q10 är med sin unika tvillingpuls den absolut modernaste och kraftfullaste maskinen på marknaden och tillhör den senaste generationen av Q-switchade Nd YAG-lasermaskiner. Q-terra Q10 kan avge tio tvillingpulser per sekund så själva behandlingen går mycket fort – oftast på några sekunder. Varje tvillingpuls kan täcka upp till en centimeter i diameter och består av två identiska laserpulser med bara mikrosekunders mellanrum, vilket ger en stark effekt på pigmentpartiklarna men en minimal påverkan på den kringliggande hudvävnaden. Risken för ärrbildning är närmast eliminerad.
Att använda sig utav en laser med tvillingpuls gör det möjligt att ta bort en tatuering på hälften så många behandlingar som med en tatueringslaser med singelpuls.  

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?
Innan behandling genomför vi Alltid en konsultation, där vi göra en bedömning av din tatuering, dina önskemål, går igenom behandlingen och självklart svara på dina frågor. Vi kommer även vid behov testskjuta ett litet område för att se din huds reaktion
Lasern spränger bläckpartiklarna i din tatuering till miljontals små, mikroskopiska partiklar som din kropp sedan tar omhand om.
Belle Visage lasers personal är certifierade laserterapeuter, licensierade av Synos.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR KRÄVS FÖR ATT FÅ TATUERINGEN ATT FÖRSVINNA?

Mycket beror på din hudfärg, vad för typ av färgpigment som använts i tatueringen, ålder på din tatuering, färger och hur djupt den ligger i huden. På endast 4-6 behandlingar så försvinner tatueringen med Q-terra Q10

Med äldre lasermaskiner kan det ibland krävas upp till 10-12 ggr eller mer.

TAR HUDEN SKADA OCH KAN FÅ ÄRRBILDNING AV BEHANDLINGEN?

Vi kan stolta svara Nej du får inga ärr av vår lasermaskin! Vår laser angriper endast pigmentet i din tatuering och inte huden. Man kan vara svullen och lite öm några dagar efter sin behandling. I vissa fall kan det uppstå små vätskeblåsor som sen kan generera en skorpa som ska släppa av sig själv. En förutsättning att inte få någon typ av ärrbildning är självklart att du följer den eftervården du får med dig hem efter behandling.


VEM KAN GÖRA BEHANDLINGEN?

- Du måste vara frisk vid behandlingstillfället då kroppen kommer att jobba för fullt efteråt för att arbeta bort det spränga pigmentet
- Du får inte ha någon hudsjukdom, eksem eller dylikt i behandlingsområdet
- Du får inte vara gravid eller amma
- Vi tar inte bort tatueringar närmare än 2,5 cm ifrån ögat
- Du får inte äta någon medicin som skapar en ljuskänslighet eller är blodförtunnande. 

HUR KÄNNS SJÄLVA BEHANDLINGEN?

Det är väldigt individuellt hur man upplever behandlingen och mycket beror också på var tatueringen sitter, men det kan göra ont. Vår maskin är dock en av världens snabbaste så smärtan är över på endast några sekunder. Om man önskar går det att köpa Emla salva på apoteket inför behandlingen och applicerar på området 1 timmar innan för bedövning.

VAD KOSTAR EN BEHANDLING?

Priset är per behandling, men vad du får för pengarna är minst lika viktigt. 
Vi kan ta bort tatueringar helt utan ärr eller bläckrester och vi når ett perfekt resultat.
Våra behandlingar är så starka att effekten räcker i tolv veckor, så det räcker med fyra behandlingar per år. För att få fram vad det kommer kosta dig får du ta Pris x antal behandlingar = kostnad 

Priset per behandling beror på storlek, täthet och färg. Tatueringar med mycket bläck och lite mellanrum räknas efter yttermått och glesa räknas oftast ned till en mindre storlek.
Tabellen nedan är endast vägledande. Vid konsultationen får du en personlig offert med pris för just din tatuering. Det blir ofta lägre än listpriset, särskilt om du vill ta bort flera tatueringar samtidigt. Konsultation är alltid kostnadsfri.


​​​​​​​
Q-terra Q10 är CE certifierad för medicinskt bruk, certifikat 2195-MED-1133401.
Q-terra Q10 är med sin unika tvillingpuls den absolut modernaste och kraftfullaste maskinen på marknaden och tillhör den senaste generationen av Q-switchade Nd YAG-lasermaskiner. 


​​​​​​​Varför vill vi ta bort en tatuering?

Det är inte alltid så att vi ångrar motivet utan den förändrar sig över tid. Bilden visar nygjord tatuering och hur den kan se ut 10 år senare. 

PRISLISTA (Priserna är per behandling)


Svart/Röd/Orange/Gul
2×5 cm890:-
5×5 cm1290:-
5×10 cm1590:-
10×10 cm1990:-
10×15 cm2290:-
15×15 cm2690:-
15×20 cm2990:-
20×20 cm3390:-
20×25 cm3790:-
25×25 cm4290:-
​​​​​​​Grön / Blå / Lila
2×5 cm1890:-
5×5 cm2290:-
5×10 cm2590:-
10×10 cm2990:-
10×15 cm3290:-
15×15 cm3690:-
15×20 cm3990:-
20×20 cm4390:-
20×25 cm4790:-
25×25 cm5290:-